Ontdek het Amsterdam Light Festival met Floating Amsterdam!

Ben je op zoek naar een unieke en betoverende ervaring in Amsterdam? Wil je de stad op een nieuwe manier zien, vol licht en kleur? Dan is het Amsterdam Light Festival iets voor jou! Dit jaarlijkse festival toont de mooiste lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars, die je vanaf het water kunt bewonderen met een rondvaart van Floating Amsterdam. Lees verder om te weten te komen wat het festival inhoudt, hoe je kunt varen tijdens het festival en wat je kunt verwachten van de twaalfde editie, die in het teken staat van kunst, AI en technologie.

Wat is het Amsterdam Light Festival?

Het Amsterdam Light Festival is een vooraanstaand lichtkunstfestival dat sinds 2012 elk jaar plaatsvindt in de wintermaanden. Het festival nodigt kunstenaars uit om lichtkunstwerken te creëren die passen bij een bepaald thema, dat elk jaar verandert. De kunstwerken worden langs de grachten en in het centrum van Amsterdam geplaatst, waar ze elke avond tot 23.00 uur verlicht worden. Het festival trekt miljoenen bezoekers, die de kunstwerken kunnen bekijken tijdens een wandeling, een fietstocht of een rondvaart. Het festival heeft als doel om de stad te verfraaien, de kunst te promoten en de mensen te inspireren.

Varen tijdens het Amsterdam Light Festival

Een van de beste manieren om het Amsterdam Light Festival te beleven is door een rondvaart te maken met Floating Amsterdam. Met onze comfortabele en gezellige boten vaar je langs de lichtkunstwerken van het festival, terwijl je live informatie krijgt over de kunstenaars en hun creaties. Je kunt genieten van een warm drankje, zoals chocolademelk of glühwein, en een snack aan boord, terwijl je onder een dekentje zit. Onze crew zorgt ervoor dat je niets mist van het spektakel en dat je een onvergetelijke avond hebt.

Amsterdam Light Festival 2023/2024, Editie 12

Het Amsterdam Light Festival 2023/2024 belooft een geweldige beleving te worden. Het thema van dit jaar is LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Dit thema daagt de kunstenaars uit om te laten zien hoe kunst, kunstmatige intelligentie en technologie elkaar kunnen versterken, beïnvloeden en uitdagen. De lichtkunstwerken zullen je meenemen naar de wereld van de verbeelding, waar alles mogelijk is. Je zult versteld staan van wat de kunstenaars hebben bedacht en gemaakt met licht, geluid en beweging.

Boek nu je ticket bij Floating Amsterdam!

Wil je dit fantastische festival niet missen? Boek dan nu je ticket bij Floating Amsterdam en verzeker jezelf van een plekje op onze boot. Je kunt kiezen uit verschillende tijden en dagen, afhankelijk van je voorkeur. Wees er snel bij, want de tickets gaan hard! Floating Amsterdam biedt je de beste service, de leukste sfeer en de mooiste uitzichten. Ga met ons mee op een magische tocht door de Amsterdamse grachten en laat je betoveren door het Amsterdam Light Festival!